TAQA verhuist naar Alkmaar

TAQA verhuist naar Alkmaar. In de loop van mei betrekt TAQA een nieuw Nederlands hoofdkantoor aan de Kruseman van Eltenweg 1. Dit pand, eigendom en ook onderkomen van SNS Reaal, voldoet aan alle wensen die TAQA voor een nieuw kantoor heeft: een professionele uitstraling, midden in de stad, goed bereikbaar met zowel openbaar vervoer als de auto en voldoende parkeergelegenheid.

Met de verhuizing naar Alkmaar komt het totaal aantal arbeidsplaatsen van TAQA in de regio op ca. 170. Daarbij zorgt de verhuizing bij toeleveranciers in de regio voor extra werk. TAQA lost met de verhuizing naar Alkmaar een belofte uit 2010 in die aansluit bij TAQA’s wens om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Noord Holland Noord tot een hoogwaardige energieregio en aan de regionale samenleving.

René Zwanepol, directeur TAQA in Nederland: “TAQA is met rechtsvoorgangers al meer dan 50 jaar actief in deze regio. In die tijd hebben wij ons opgesteld als een goede buur die met oog voor regionale economische belangen veiligheid en maatschappelijke betrokkenheid hoog in het vaandel heeft. De verhuizing van ons hoofdkantoor onderstreept onze lange betrokkenheid bij de regio.”

Naast het nieuwe hoofdkantoor behoudt TAQA in Alkmaar zijn Boekelermeer Office aan de Barnsteenstraat op bedrijventerrein Boekelermeer. Kantoor Noorderpoort aan de Helderseweg wordt na de verhuizing gesloten. Om praktische redenen houdt TAQA in Den Haag nog enige tijd een tijdelijk onderkomen aan met een aantal flexplekken.